U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Laatste Nieuws

Woensdagavond 17 april 2019 nam voorzitter Jasper Worst een cheque van maar liefst € 341,19 in ontvangst. Een fantastisch resultaat van de Rabobank Clubkas Campagne 2019! 

Afbeeldingsgalerie

Sponsor ZV 44!

 

SponsorKliks - laatste stand

 

Wedstrijden

Leden van ZV 44 nemen regelmatig deel aan verschillende wedstrijden. Alle wedstrijden zijn opgenomen in de wedstrijdkalender.
Vanaf de leeftijd van 6 jaar is het mogelijk mee te doen aan verschillende soorten wedstrijden. Naarmate het niveau van de zwemmers hoger wordt, kun je aan meer (soorten) wedstrijden deelnemen. Onderstaand volgt een kort overzicht.
Bij het zwemmen zijn de zwemmers ingedeeld in categorieën per leeftijd en elk zwemseizoen schuiven de zwemmers een categorie op. Een overzicht van alle categorieën is te vinden via DEZE link. 

Swimkick-minioren circuit

Speciaal voor de jongste zwemmers is er het swimkick-minioren circuit. Er zijn drie wedstrijden per seizoen. De beginnende zwemmers kunnen deelnemen aan de swimkick-nummers en zij zwemmen dan twee keer een korte afstand, rugslag, schoolslag en/of vrije slag. Bij de swimkick zijn de regels soepeler en daarmee zijn deze wedstrijden heel geschikt voor zwemmers die wel eens een wedstrijd willen proberen. De meer ervaren zwemmers worden ingeschreven voor de de minioren-nummers en zwemmen dan twee tot drie verschillende afstanden en slagen, waarbij ook vlinderslag en wisselslag op het programma staan. In het seizoen 2018-2019 worden de wedstrijden in het swimkick-minioren circuit in Zwolle gehouden en georganiseerd door ZV 44.

Minioren-Junioren circuit

Deze wedstrijden zijn bedoeld voor zwemmers tussen de 7 en 15 jaar die regelmatig deelnemen aan wedstrijden. Er kunnen twee tot drie afstanden per keer worden gezwommen, variërend van 50 tot 400 meter. Er zijn vier wedstrijden per seizoen en in het seizoen 2018-2019 zwemt ZV 44 mee in een poule in Zutphen.

Junioren-jeugd-senioren circuit

Dit circuit lijkt op het voorgaande maar is bedoeld voor zwemmers vanaf 12 jaar en het programma bestaat uit series en finales. Ook dit circuit wordt in het seizoen 2018-2019 in Zwolle gezwommen.

Competitie

In het seizoen 2018-2019 komt ZV 44 uit in de landelijke C-competitie. Er zijn vier wedstrijden per seizoen en deze wedstrijden zijn bedoeld voor alle zwemmers van ZV 44 die regelmatig deelnemen aan wedstrijden. Het gaat hierbij om de teamprestatie, want er wordt een puntentelling bijgehouden op basis van de gezwommen tijden van zwemmers in verschillende leeftijdsklassen en over verschillende slagen/afstanden. De tweede en vierde competitiewedstrijd zijn in het seizoen 2018-2019 in Zwolle, de eerste wedstrijd wordt gezwommen in Culemborg en de derde in Nijmegen.

Open water wedstrijden

Gedurende de zomermaanden worden er door het hele land verschillende wedstrijden georganiseerd in het open water. Op de wedstrijdkalender van ZV 44 is een aantal wedstrijden te vinden waarvoor zwemmers van ZV 44 kunnen inschrijven.

Kampioenschappen

Jaarlijks komen diverse zwemmers van ZV 44 uit bij verschillende kampioenschappen. Voor de minioren (zwemmers tot 12 jaar) zijn er Overijsselse kampioenschappen (sprint in het voorjaar en overige afstanden in de zomer) en voor de snelste zwemmers van het land de jaargangfinales (in het voorjaar en in de zomer). Daarnaast is er de jaarlijkse minioren clubmeet (een teamwedstrijd). Voor de zwemmers vanaf 12 jaar (junioren, jeugd en senioren) zijn er Overijsselse Kampioenschappen korte baan (A- en B-kampioenschappen in een 25 meter bad) in november/december, een NK korte baan in december, Overijsselse Kampioenschappen voor lange afstanden in het voorjaar, aparte NK's voor lange afstanden en in de zomer de Overijsselse A- en B-kampioenschappen en NK's op de lange baan (50 meter bad).

Eigen wedstrijden

ZV 44 organiseert jaarlijks ook zelf wedstrijden in Zwolle, waaronder de wedstrijden uit het hiervoor genoemde swimkick-miniorencircuit, één van de competitiewedstrijden, enkele limietwedstrijden, meerdere LAC-wedstrijden (Lange Afstand Circuit) en in 2018 stond er voor het eerst een eigen ZV 44-evenement op het programma op zaterdag 1 december 2018.

Overige wedstrijden

Naast voornoemde wedstrijden worden door veel verenigingen ook nog andere wedstrijden georganiseerd waaraan leden van ZV 44 kunnen deelnemen, zoals de jaarlijkse sprintwedstrijd in Steenwijk, de Den Braven Trofee in Dronten, diverse limietwedstrijden in bijvoorbeeld Nijmegen en Eindhoven en het internationale sprinttoernooi in Hagen, Duitsland. Speciaal voor masters (zwemmers van 20+) staan er gedurende het seizoen diverse wedstrijden van het Zuyderzee Masters Circuit op het kalender.
Er zijn veel verschillende soorten wedstrijden, waarbij soms een beker kan worden gewonnen als team en soms zijn er medailles of andere prijzen voor individuele zwemmers. De ene keer gaat het erom ervaring op te doen met het zwemmen van series en finales, een andere keer is het doel limieten halen voor kampioenschappen. Maar het kan ook gewoon leuk zijn om eens een bepaalde slag/afstand proberen vol te houden en een tijd neer te zetten of een eerder gezwommen tijd te verbeteren.

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?