U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Laatste Nieuws

Woensdagavond 17 april 2019 nam voorzitter Jasper Worst een cheque van maar liefst € 341,19 in ontvangst. Een fantastisch resultaat van de Rabobank Clubkas Campagne 2019! 

Afbeeldingsgalerie

Sponsor ZV 44!

 

SponsorKliks - laatste stand

 

Trainingsgroepen

Bij ZV 44 zijn alle zwemmers ingedeeld in groepen. Onderstaand volgt een korte toelichting van de kenmerken van elke groep, het aantal trainingen per groep en het doel van de trainingen. Twee keer per seizoen (in december en in juni) wordt gekeken welke zwemmers in aanmerking komen om de volgende periode door te schuiven naar een andere groep. Dit gebeurt in overleg tussen trainer, zwemmer en ouders. Incidenteel zijn daarnaast, in overleg, tussentijdse aanpassingen mogelijk.

 

Guppies

De Guppies zijn de jongste zwemmers van de vereniging. Deze groep bestaat uit kinderen van ongeveer 5 tot en met 9 jaar met minimaal een A-diploma.  Het is mogelijk om één of twee keer per week 45 minuten te zwemmen. Tijdens de training worden op een speelse manier allerlei trainingsvormen  aangeboden met als doel de kinderen nadat ze hun diploma hebben behaald, (nog) vertrouwd(er) te maken met bewegen in het water, zodat ze veilig en  zelfstandig kunnen zwemmen. Vanaf de 6e verjaardag is het mogelijk mee te doen aan wedstrijden.

GuppyGuppy

Karpers

De groep Karpers is bedoeld voor zwemmers van 9 tot ongeveer 12 jaar die één tot twee keer per week willen trainen en eventueel voor wie dat leuk vindt zo nu en dan aan een wedstrijd mee te doen. De trainingen variëren van 45 minuten tot een uur. In deze groep kunnen de zwemmers hun zwemvaardigheden ontwikkelen en komt de techniek van alle zwemslagen en zwemonderdelen aan bod.

KarperKarper

Snoeken

Zwemmers vanaf ongeveer 13 jaar die het leuk vinden één of twee keer per week 45 minuten lekker actief te zwemmen, kunnen terecht in de groep Snoeken. In deze groep wordt gewerkt aan zowel het verbeteren van de techniek van de zwemslagen als het vergroten van de zwemconditie. Indien gewenst kan (incidenteel) worden deelgenomen aan wedstrijden.

SnoekSnoek

Goudvissen

De groep Goudvissen is onderverdeeld in twee groepen kinderen tussen de 7 en 11 jaar die regelmatig deelnemen aan wedstrijden. In deze groepen zwemmen de kinderen twee tot vier keer per week 45 minuten tot ruim een uur. Naast de basistechniek van alle zwemslagen wordt ook de basis van alle andere zwemonderdelen, zoals keerpunten, start, finish en de onder water fase aangeleerd. Daarnaast krijgt deze groep regelmatig speelse vormen van landtraining aangeboden rondom de zwemtrainingen.

GoudvisGoudvis

Kabeljauwen

De groep Kabeljauwen bestaat uit zwemmers tussen de 11 en 14 jaar die regelmatig deelnemen aan wedstrijden. In deze groep zwemmen de kinderen een tot drie keer per week 45 minuten tot een uur. Er wordt gewerkt aan de basistechniek van alle zwemslagen en de andere zwemonderdelen, zoals keerpunten, start en finish en de onder water fase.

KabeljauwenKabeljauwen

Dolfijnen

De Dolfijnengroep bestaat uit twee groepen zwemmers tussen de 11 en 14 jaar, die regelmatig deelnemen aan wedstrijden op regionaal en/of landelijk niveau. Deze groepen trainen minimaal twee keer en maximaal vijf keer per week. De trainingsduur varieert van één tot anderhalf uur. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van de techniek van alle slagen en zwemonderdelen en er wordt gestart met het leren trainen in verschillende trainingszones. Naast de zwemtrainingen is er voor de zwemmers uit de groep dolfijnen ook een tot twee keer per week landtraining.

DolfijnenDolfijnen

Haaien

De Haaiengroep is onderverdeeld in twee groepen zwemmers van 13 jaar en ouder. De haaien 1 nemen deel aan wedstrijden op nationaal niveau, de haaien 2 op regionaal niveau. Er zijn zes zwemtrainingen per week mogelijk en daarnaast staat een tot drie keer per week landtraining op het programma. In deze groep ligt de nadruk bij de trainingen op het optimaliseren van de individuele zwemtechniek en het toewerken naar regionale en landelijke kampioenschappen.

HaaiHaai

Orka's

Volwassenen die graag de techniek van de zwemslagen willen verbeteren en willen werken aan hun conditie kunnen terecht bij de groep Orka's. Er zijn voor deze groep vier verschillende trainingsmogelijkheden per week variërend van 45 minuten tot een uur. Bij de inhoud van het zwemprogramma wordt waar mogelijk rekening gehouden met de doelen en wensen van de individuele zwemmers. Zo traint een aantal zwemmers in deze groep voor deelname aan triatlons en is het mogelijk om mee te doen aan wedstrijden voor masters (zwemwedstrijden voor volwassenen).

Orka'sOrka's

Zeilvissen

Voor ouders van zwemmers die graag aan hun zwemconditie willen werken tijdens de training van hun kinderen bestaat de mogelijkheid te zwemmen in de groep Zeilvissen. Meerdere keren per week zijn er mogelijkheden om te zwemmen. De trainingen zijn 45 minuten.  Deze groep is geschikt voor zowel recreatieve doeleinden als ook voor ouders die willen deelnemen aan (master)wedstrijden.

ZeilvisZeilvis

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?