foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

zwemmen met plezier!

Groepen

Bij ZV 44 zijn alle zwemmers ingedeeld in groepen. Onderstaand volgt een korte toelichting van de kenmerken van elke groep, het aantal trainingen per groep en het doel van de trainingen. Twee keer per seizoen (in december en in juni) wordt gekeken welke zwemmers in aanmerking komen om de volgende periode door te schuiven naar een andere groep. Dit gebeurt in overleg tussen trainer, zwemmer en ouders. Incidenteel zijn daarnaast, in overleg, tussentijdse aanpassingen mogelijk.

 

De Guppies

De Guppies zijn de jongste zwemmers van de vereniging. Deze groep bestaat uit kinderen van ongeveer 5 tot en met 9 jaar met minimaal een A-diploma. Het is mogelijk om 1 of 2 keer 45 minuten te zwemmen. Tijdens de training worden op een speelse manier allerlei trainingsvormen aangeboden met als doel de kinderen nadat ze hun diploma hebben behaald, (nog) vertrouwd(er) te maken met bewegen in het water, zodat ze veilig en zelfstandig kunnen zwemmen. Vanaf de 6e verjaardag is het mogelijk mee te doen aan wedstrijden.

 

De Karpers

De groep Karpers is bedoeld voor zwemmers van 9 tot ongeveer 11 jaar die het leuk vinden twee tot drie keer per week te trainen en zo nu en dan aan een wedstrijd mee te doen. De trainingen variëren van 45 minuten tot een uur. In deze groep kunnen de zwemmers hun zwemvaardigheden verder ontwikkelen en komt de techniek van alle zwemslagen en zwemonderdelen aan bod. 

 

De snoeken

Zwemmers vanaf ongeveer 11 jaar die het leuk vinden een of twee keer per week 45 minuten lekker actief te zwemmen, kunnen terecht in de groep Snoeken. In deze groep wordt gewerkt aan zowel het verbeteren van de techniek van de zwemslagen als het vergroten van de zwemconditie. Indien gewenst kan (incidenteel) worden deelgenomen aan wedstrijden.

 

De Goudvissen

De groep Goudvissen bestaat uit kinderen tussen de 7 en 10 jaar die regelmatig deelnemen aan wedstrijden. In deze groep zwemmen de kinderen twee tot vier keer per week 45 minuten tot een uur. Naast de basistechniek van alle zwemslagen wordt ook de basis van alle andere zwemonderdelen, zoals keerpunten, start, finish en de onderwaterfase aangeleerd. Daarnaast worden in deze groep speelse vormen van landtraining aangeboden.

 

De Dolfijnen

De Dolfijnengroep bestaat uit zwemmers tussen de 11 en 13 jaar, die regelmatig deelnemen aan wedstrijden. Deze groep traint minimaal twee keer en maximaal vijf keer per week. De trainingsduur varieert van een tot anderhalf uur. In deze groep wordt gewerkt aan het verbeteren van de techniek van alle slagen en zwemonderdelen en wordt gestart met het leren trainen in verschillende trainingszones. De landtraining voor deze groep vindt deels plaats tijdens de zwemtrainingen en daarnaast kan in overleg worden deelgenomen aan de landtraining van de groep Haaien.

 

De Haaien

De oudste groep jeugdzwemmers binnen ZV 44 is de Haaiengroep. Deze groep bestaat uit zwemmers van 13 jaar en ouder die deelnemen aan wedstrijden op regionaal en/of landelijk niveau. Er zijn zes zwemtrainingen per week mogelijk en daarnaast wordt twee keer per week landtraining aangeboden. In deze groep ligt de nadruk bij de trainingen op het optimaliseren van de individuele zwemtechniek en het toewerken naar regionale en landelijke kampioenschappen.

 

De Orka's

Volwassenen die graag de techniek van de zwemslagen willen verbeteren en willen werken aan hun conditie kunnen terecht bij de groep Orka's. Er zijn voor deze groep vier verschillende trainingsmogelijkheden per week variërend van 45 minuten tot een uur. Bij de inhoud van het zwemprogramma wordt waar mogelijk rekening gehouden met de doelen en wensen van de individuele zwemmers. Indien gewenst kan (incidenteel) worden deelgenomen aan wedstrijden.

 

De zeilvissen

Voor ouders die graag aan hun zwemconditie willen werken tijdens de training van hun kinderen is het mogelijk te zwemmen in de groep Zeilvissen. Meerdere keren per week zijn er mogelijkheden om te zwemmen variërend van 30 tot 45 minuten per training.

 

De trainingstijden per groep voor seizoen 2017-2018 zijn hier te vinden.